Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Att grilla desserten är ett genidrag! Detta dessertrecept bjuder på somriga smaker där grillade persikor serveras med kardemummakryddad vispgrädde och honungsglaserade nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Grillade persikor med kardemummagrädde och nötter

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  blandade skalade nötter (t ex pistagenötter, pinjenötter och mandlar)
3 msk  flytande honung
1   citron (1 citron motsvarar ca 1/2 dl saft)
4   persikor
1/2 msk  olja
1/2 tsk  hela kardemummakärnor
2 dl  vispgrädde (40 %)
citronmeliss

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Kanske inte något jag skulle göra igen men bra efterrätt för den som undviker gluten och socker (men som är ok med honung). Är bra att hacka nötterna, inte koka karamellen för tjock och ersätta en del av citronsaften med vatten. Skulle även överväga att pensla persikorna med honung mot slutet.

Veronica

2021-07-25

Näringsvärde per portion

Energi1933 KJ / 462 kCal
Fett34 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Grillad persika med brynt smör och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bellinifloat med persika och hallon
Betyg 3.2 av 5.
191 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad persika
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 30 min att tillaga