Grillade persikor med hallonyoghurtglass
Grillad frukt är smaskigt till efterrätt. Du grillar persikor med honung och serverar tillsammans med en läcker glass av yoghurt med smak av hallon. Hallonyoghurtglass mixar du enkelt ihop i matberedare!
Ingredienser
4 portioner
4 mogna persikor eller nektariner
1 ark grillfolie
2 msk honung
ca 1 msk färskpressad citronjuice
Hallonyoghurtglass
2 dl turkisk yoghurt
125 g djupfrusta hallon
3 msk flytande honung
1 - 1 1/2 tsk vaniljsocker
1 - 1 1/2 tsk pressad limejuice
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1267 KJ / 303 kCal
Fett7.9 g
Kolhydrater52.4 g
Protein5 g
Kommentarer