Grillade majskolvar med oreganosmör och smulad fetaost
Grillade majskolvar är ett gott och enkelt tillbehör. Det som lyfter dessa majskolvar är det goda smöret som görs av färsk oregano, vitlök och smör. Majskolvarna serveras gärna med smulad, lite salt fetaost samt rostad lök, som ger en bra brytning mot den söta majsen.
Ingredienser
4 portioner
1/2 kruka oregano
1 vitlöksklyfta
100 g rumstempererat smör
salt
svartpeppar
150 g fetaost
4 färska majskolvar
3 msk matolja
1 dl rostad lök
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2286 KJ / 547 kCal
Fett45 g
Salt2.3 g
Kolhydrater24 g
Protein11 g
Kommentarer