Grillade lökar med curry- och musseldipp

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Grillade lökar med curry- och musseldipp

Ta vara på lökar i olika färger och former i denna goda och enkla rätt där lök grillas eller bakas i ugn och avnjuts med en kryddig dipp gjord på äpple, curry och blåmusslor.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Grillade lökar med curry- och musseldipp

Ingredienser

6 portioner

Musseldipp

1   gul lök
1   äpple (gärna rött)
2 tsk  curry
ca 200 g  blåmusslor (tinade utan skal eller avrunna i lake)
1/2 dl  neutral olja
1 dl  äppelmust eller vitt vin
salt

Lök

500 g  lökar (t ex röd-, gul-, purjo- eller salladslök)
2 msk  olja
2 tsk  grillkrydda

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi646 KJ / 155 kCal
Fett7 g
Salt1.3 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Rimlag med svartpeppar och äppelmust
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karré för hela familjen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Het och söt lax
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel grillad karré
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Anders grillmarinad
Betyg 3.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelbubbel
Betyg 2.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga