Recept: Grillade köttfärsrullar med gurkraita
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Grillade köttfärsrullar med gurkraita

15 röster

Grillade köttfärsrullar på spett serverade med svalkande gurkraita och couscous är ett hett middagstips. Rullarna av köttfärs kryddar du med kardemumma och spiskummin medan raitan på matlagningsyoghurt och gurka smakas av med ljuvlig vitlök.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 - 3 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk olja
  • 1 gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk bruna senapsfrön
  • 3 dl vatten
  • 3 dl couscous

Så här gör du

  1. Blanda färsen smidig med ägget och vatten. Krydda med salt, chilipeppar och gärna spiskummin, koriander och kardemumma.
  2. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Forma varje bit till en avlång rulle direkt på små grillspett. Pensla spetten med olja och grilla dem runt om ca 8 minuter på utegrill, i grillpanna eller i ugn.
  3. Skölj och skär gurkan i ytterst små tärningar. Blanda gurkan med matyoghurten och smaka av med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor och bruna senapsfrön.
  4. Koka upp vatten. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå med locket på ca 5 minuter. Servera köttfärsrullarna med raitan och couscous, bröd samt en blandad sallad.

För alla

Ersätt ägget i färsen med 2 msk potatismjöl om du inte tål ägg (för 4 port).

Tips

Vill du ha senapsfrön i raitan är det godast om de först rostas i en torr het stekpanna några minuter innan de blandas ner.