Grillad gazpacho

Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
0
Grillad gazpacho

Gazpacho är en älskad spansk grönsakssoppa som äts kall. Den här varianten får en rökig touch och ett helt annat djup i smakerna tack vare att grönsakerna grillas innan de mixas. Njut den grillade gazpachon varm, ljummen eller kall, här tänkt som förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillad gazpacho

Ingredienser

6 portioner
1/2   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   röd paprika
100 g  gurka
100 g  fänkål
ca 1   röd chili (t ex spansk peppar)
2   tomater
2 msk  olivolja
1 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  konc grönsaks- eller kycklingfond
2 dl  vatten
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi269 KJ / 65 kCal
Fett5 g
Salt0.34 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Kall melonsoppa med tomat
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gazpacho med baguette och bönspread
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svalkande gazpacho
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gazpacho
Betyg 3.1 av 5.
267 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gazpacho på vårt vis
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga