Svalkande gazpacho

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
2
Svalkande gazpacho

Finns det något godare än en kall och fräsch gazpacho en riktigt varm sommardag? På ett kick mixar du soppan på gurka, tomater och paprika. Och så vinäger, tabasco och vitlök för att sätta smak. Häll på termos så håller den sig kall.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013

Svalkande gazpacho

Ingredienser

4 portioner
1   gurka
1   gul paprika
2   gula tomater
1   skiva vitt bröd
1   schalottenlök
1 - 2   hackade vitlöksklyftor
1 tsk  tabasco
1 dl  olivolja
1 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  salt
2 dl  vatten

Garnering

tärnad gurka
olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Wow det smakar ju som gazpacho, utbrast sonen som inte druckit det sen han blev glutenallergisk för ca tio år sen. Nu fanns alternativet glutenfritt bröd - till stor lycka. Vi som gillar lite extra sting kompletterade med 1 tsk sambal oelek. Tack för receptet!

Erik

2023-07-18

Jättegod, tog 1dl vatten och lite mindre olivolja samt grön tabasco. Supergott!

Helena

2021-07-17

Näringsvärde per portion

Energi981 KJ / 234 kCal
Fett21 g
Salt1.82 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gazpacho med kräftor på toast med vitlökskräm
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gul gaspacho
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salsa romesco
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gazpacho i det gröna
Betyg 3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gazpacho
Betyg 3.1 av 5.
267 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad gazpacho
Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
Under 60 min att tillaga