Recept: Gratinerad falukorv
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Gratinerad falukorv

33 röster

Svensk husmorsklassiker; ugnsgratinerad falukorv. Den här har tomatsås i botten och tomatsås och ost på toppen.

Detta är ett recept från Billiga veckan v 24, 2012.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g falukorv
  • 500 g finkrossade tomater
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 dl riven ost
  • 3 dl bulgur
  • 65 g rucola

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala löken. Skiva den och korven. Blanda tomater, tomatpuré, senap och timjan. Krydda med salt och peppar. Häll hälften av tomatblandningen i en ugnssäker form. Lägg korven omlott i formen med löken mellan korvskivorna. Häll resten av tomatblandningen över korven. Toppa med ost.
  3. Gratinera mitt i ugnen 15–20 minuter.
  4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera den gratinerade korven med bulgur och ruccola.

För alla

Kolla ingredienserna i korven. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot ris.
Gör mjölkproteinfri: Kolla ingredienserna i korven. Uteslut osten.