Gratäng med endiver och gorgonzola
Ett lyxigt recept på gratäng med endiver och gorgonzola. Du gör den utsökta gratängen av bland annat endiver, skinka, gorgonzola och grädde. Perfekt att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
6 - 8 medelstora endiver
6 - 8 skivor rökt eller kokt skinka
150 g gorgonzola
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Använd Imat från Oatly eller Benevivas produkt i stället för matlagningsgrädde.
Gör så här
Tips
Den som vill kan byta endiverna mot purjolök, som skärs i ca 10 cm långa bitar och förkokas 10 minuter, eller lättkokt broccoli.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett25 g
Kommentar
Gott och jätelätt att laga. Provade att byta gorgonzolan mot blåmögelost på getmjölk och det blev ännu godare.
Emma
2006-02-04