Gratäng med endiver och gorgonzola

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Gratäng med endiver och gorgonzola

Ett lyxigt recept på gratäng med endiver och gorgonzola. Du gör den utsökta gratängen av bland annat endiver, skinka, gorgonzola och grädde. Perfekt att servera till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Gratäng med endiver och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner
6 - 8   medelstora endiver
6 - 8   skivor rökt eller kokt skinka
150 g  gorgonzola
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Använd Imat från Oatly eller Benevivas produkt i stället för matlagningsgrädde.

Gör så här

Tips

Den som vill kan byta endiverna mot purjolök, som skärs i ca 10 cm långa bitar och förkokas 10 minuter, eller lättkokt broccoli.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Gott och jätelätt att laga. Provade att byta gorgonzolan mot blåmögelost på getmjölk och det blev ännu godare.

Emma

2006-02-04

Näringsvärde per portion

Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett25 g

Testa liknande recept

Potatisgratäng med gorgonzola och päron
Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gorgonzolagratinerad avokado med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gorgonzolafyllda miniburgare på spett
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på prosciutto med burrata
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Päron- och ostfylld kotlettrad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampfritatta med gorgonzola
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga