Potatisgratäng med gorgonzola och päron

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat
5
Potatisgratäng med gorgonzola och päron

Den här ljuvligt krämiga potatisgratängen med gorgonzola, päron, Västerbottensost och muskot kammade hem förstapriset i Buffés potatistävling 2012. En helt oemotståndlig smaksuccé! Gör sig bra till kallskuret, prova till exempel tillsammans med favoriten dubbelmarinérad fläskfilé!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Potatisgratäng med gorgonzola och päron

Ingredienser

4 portioner
500 g  potatis (gärna marilyn)
2   fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)
1   liten purjolök (à ca 150 g)
100 g  gorgonzola
2 dl  riven Västerbottensost
3 dl  vispgrädde
1   ägg
1 tsk  malen muskot
smör till formen
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
ev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och ost lagrad mer än 3 månader.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

God och annorlunda. Gjorde den på nyårsafton 2012. Alla gillade den. Ska pröva att göra den igen snart!

Madeleine

2014-01-17

Fantastiskt god. Päronen bidrar med lite sötma som bryter fint mot det krämiga och salta.

Magnus

2013-06-24

God potatisgratäng men inget märkvärdigt. I mitt tycke behövs avsevärt mer salt & peppar än de angivna mängderna.

Therese

2012-10-12

Testa liknande recept

Päron- och ostfylld kotlettrad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadelkompott med portvin och ost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfilé och höstsallad med päron
Betyg 4.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad med ädelost, päron och kycklinglever
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädel-croque
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga