Gräddig kycklinggryta med oliver och zucchini

Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat
0
Gräddig kycklinggryta med oliver och zucchini

En gräddig kycklinggryta smaksatt med oliver och zucchini. Kycklingfiléer skärs i bitar som fräses tillsammans med zucchini där vitlök pressas i för en fin smak. Vitt vin, grädde, rosmarin och oliver blandas ned och en ljuvlig doft sprids i köket. Servera grytan med nykokt ris och sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015

Gräddig kycklinggryta med oliver och zucchini

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn
4   kycklingfiléer
1   zucchini
1 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
2   vitlöksklyftor
1 dl  vitt matlagningsvin
2 dl  vispgrädde
1 tsk  rosmarin
140 g  gröna oliver
2 st  hjärtsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
153 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater53 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödvinsbräserad kyckling med mandelpotatispuré
Betyg 4.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Zucchinigryta med rosmarin och paprika
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äpple- och rosmarinkokt högrev med svamp
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Schnitzel provençale
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa och kyckling med ost- och rosmarincreme
Betyg 2.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga