Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
0
Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås

Nygräddad glutenfri bärpaj tillsammans med massor av vaniljsås, det blir inte bättre än så! Använd gärna bär efter säsong. Har du plockat bären själv smakar pajen säkert extra gott. Njut med en kaffe eller två.

Glutenfri bärpaj med rårörd vaniljsås

Ingredienser

4-5 st

Pajdeg

1/2 dl  strösocker (till degen)
1 dl  mandelmjöl
1 msk  vaniljsocker
ca 3 dl  glutenfritt mjöl
125 g  rumstempererat smör

Fyllning

ca 3 dl  färska eller frysta bär (t ex. hallon och björnbär)
1 1/2 dl  strösocker
2 msk  potatismjöl

Rårörd vaniljsås

5 dl  vispgrädde
4   äggulor
1/4 dl  strösocker
2 msk  vaniljsocker

Till garnering

färska bär (t ex. hallon och björnbär)

För alla:

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grundrecept sylt
Betyg 3.6 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Macaron med kaffe och hasselnötscreme
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kokospannkakor med frukt och bär
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brownietårta med vit chokladpannacotta
Betyg 4.2 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannkakor med färskost och bär
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri sockerkaka
Betyg 3.6 av 5.
114 personer har röstat
Under 60 min att tillaga