Glass med apelsin- och honungssås

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Glass med apelsin- och honungssås

Gör en ljuvlig apelsin- och honungssås att servera till glass som efterrätt. Såsen gör du av mandel, honung, apelsin och kardemumma. Servera såsen till vaniljglass och gärna med frukt som till exempel kiwi, physalis och kumquats.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1997

Glass med apelsin- och honungssås

Ingredienser

4 portioner
1 dl  flagad mandel
1 dl  honung
rivet skal av 1   apelsin
1 msk  pressad apelsinsaft
1/2 tsk  kardemumma
1/2 l  vaniljglass
frukt t ex kiwi, physalis och kumquats till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Exotiska fruktstrutar med vanilj och Fruktsmoothie
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Familjens favoritmüsli
Betyg 2.7 av 5.
300 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kardemummabrylé
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Superenkel daimparfait
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kiwisorbet
Betyg 2.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med äpplen och kardemumma
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga