Glace au four med äpplen och kardemumma
Glace au four med kardemumma och äpplen är en utsökt dessert som förgyller. Du serverar en fulländad efterrätt med kalla och varma smaker av äpplen, kardemumma och pistagenötter.
Ingredienser
4 portioner
5 dl vaniljglass
1 dl pistagenötter
Smet
1 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
Äpplen och kardemumma
4 äpplen
1 msk smör eller margarin
2 msk brun farin
1 tsk stötta kardemummakärnor
Maräng
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin och låglaktosglass eller havrebaserad glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och havrebaserad glass.
Gör så här
Tips
Du kan byta ut äpplena mot tinade bär!
Har du lagat receptet?
Kommentarer