Glace au four med äpplen och kardemumma

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Glace au four med äpplen och kardemumma

Glace au four med kardemumma och äpplen är en utsökt dessert som förgyller. Du serverar en fulländad efterrätt med kalla och varma smaker av äpplen, kardemumma och pistagenötter.

Glace au four med äpplen och kardemumma

Ingredienser

4 portioner
5 dl  vaniljglass
1 dl  pistagenötter

Smet

1   ägg
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  vetemjöl
1 krm  bakpulver

Äpplen och kardemumma

4   äpplen
1 msk  smör eller margarin
2 msk  brun farin
1 tsk  stötta kardemummakärnor

Maräng

2   äggvitor
1/2 dl  strösocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin och låglaktosglass eller havrebaserad glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och havrebaserad glass.

Gör så här

Tips

Du kan byta ut äpplena mot tinade bär!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inkokta klementiner med dadlar och pistageglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Shrikand med saffran
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ciderkokta äpplen med nougatrulle
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Alpmüsli med torkad frukt & pistachnötter
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurt med honung, pistage & kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga