Frasiga kaneläpplen med jordnötter
En snabb och enkel efterrätt som passar alla kvällar i veckan. Skär äpplena i klyftor, stek dem i lite matfett och strö på kanel, socker, panko och jordnötter. Servera det läckra, varma äppelfräset med nyvispad grädde.
Ingredienser
4 portioner
4 äpplen
2 msk smör eller margarin
1 tsk kanel
1 msk strösocker
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl jordnötter
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk honung
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot vispbart havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1839 KJ / 440 kCal
Fett29.8 g
Kolhydrater34.6 g
Protein6.9 g
Kommentarer