Fisk med kall räk- och romsås

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Fisk med kall räk- och romsås

Denna mumsiga fiskrätt av kokt kolja eller sej passar utmärkt en varm sommardag. Lägg upp din varma fisk med den kalla, krämiga räk- och romsåsen på skivade potatis. Snabblagat och underbart gott!

Fisk med kall räk- och romsås

Ingredienser

4 portioner
800 g  potatis
ca 400 g  fryst kolja eller sej
1 dl  matlagningsyoghurt
1/2 dl  majonnäs
2 msk  vatten
1 msk  fransk senap
1/2   burk röd stenbitsrom (à 50 g)
1 dl  grovhackade räkor
2 msk  finhackad gräslök
några droppar citronjuice
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Passar perfekt en varm sommardag, ett riktigt sommarrecept. Vi gjorde dubbel sats av såsen och det är att rekommenderas.

Sara

2003-07-29

Näringsvärde per portion

Energi2234 KJ / 533 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Fish’n chips
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtstekt kolja med spenatris och tomatyoghurt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskpaté med saffranssmak
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga