Örtstekt kolja med spenatris och tomatyoghurt

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Örtstekt kolja med spenatris och tomatyoghurt

En underbar och dessutom hälsosam fiskrätt på kolja eller sej med spännande spenatris och en frisk tomatyoghurt. Servera fisken tillsammans med oliver, kapris och ärtskott.

Örtstekt kolja med spenatris och tomatyoghurt

Ingredienser

4 portioner
600 g  kolja eller sej
4   portioner ris t ex avorioris
70 g  bladspenat
1 dl  gröna örter t ex dill, gräslök eller persilja
1/2 dl  ströbröd
rivet skal av 1   citron
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  matfett
2   tomater
2 dl  matyoghurt
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Använd ströbröd utan mjölk alt pofiber. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1609 KJ / 385 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja på en bädd av tomat
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med broccoli
Betyg 2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med remouladsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med morötter
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt kolja med rödbetshummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolja med äggsås
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga