Fänkålsfrittata
Snabblagad frittata som passar perfekt när du har ont om tid men ändå vill äta gott. Din vackert gula omelett får sin underbara smak av saffran och timjan som passar bra med söta tomater, lök och fänkål. Servera din smarriga fänkålsfrittata med lax.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 - 1 1/2 fänkål
2 tomater
2 färska gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
6 ägg
1/2 påse saffran (à 1/2 gram)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
Servera till
sallad
bröd
varmrökt lax eller skinka
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Tips
Byt gärna ut grönsaker och kryddor efter tycke och smak, t ex fänkål mot en mildare grönsak som squash och saffran mot curry eller hoppa över helt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1510 KJ / 361 kCal
Fett0 g
Kommentarer