Fänkålsfrittata

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Fänkålsfrittata

Snabblagad frittata som passar perfekt när du har ont om tid men ändå vill äta gott. Din vackert gula omelett får sin underbara smak av saffran och timjan som passar bra med söta tomater, lök och fänkål. Servera din smarriga fänkålsfrittata med lax.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Fänkålsfrittata

Ingredienser

4 portioner
1 - 1 1/2   fänkål
2   tomater
2   färska gula lökar
2   vitlöksklyftor
smör
6   ägg
1/2   påse saffran (à 1/2 gram)
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2 tsk  timjan

Servera till

sallad
bröd
varmrökt lax eller skinka

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Tips

Byt gärna ut grönsaker och kryddor efter tycke och smak, t ex fänkål mot en mildare grönsak som squash och saffran mot curry eller hoppa över helt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1510 KJ / 361 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Quinoapanna med fisk
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med saffran och fänkål
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt fisk och vitvinssås med saffran
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med saffran
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga