Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
1
Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Stekt fisk och vitvinssås med saffran är en fräsch fiskrätt där smörstekt pangasiusfilé serveras tillsammans med nykokt potatis och härligt krämig vitvinssås. Den smarriga såsen gör du av bland annat tomat, lök, grädde, matlagningsvin och fänkål. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g  pangasiusfilé
salt och peppar
2 msk  smör eller margarin
900 g  potatis

Vitvinssås

2   tomater
1/2   påse salladslök (à 125 g)
1   fänkål
1 dl  matlagningsvin
2 dl  vispgrädde
1/2 g  saffran
2 msk  tomatpuré
1 dl  mjölk
1 tsk  majsstärkelse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat

Kommentar

Såsen var annorlunda och jättegod. Fisken var ingen höjdare, smakade inget.

Göran

2014-10-05

Näringsvärde per portion

Energi2760 KJ / 659 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater46.9 g
Protein35.9 g

Testa liknande recept

Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bavette et moules au safran
Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och saffranssoppa med spätta
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga