Falukorv med blomkålspuré och grönsaker
Falukorv med blomkålspuré och grönsaker är ett recept på underbar husmanskost. Den smakliga blomkålspurén får sin krämighet av crème fraiche och passar perfekt till de frästa grönsakerna och tjocka skivor stekt falukorv.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
4 portioner
600 g falukorv
Blomkålspuré
1 blomkålshuvud (à 900 g)
2 vitlöksklyftor
1/2 dl crème fraiche
50 g smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Grönsaksfräs
3 morötter
2 broccoli
2 msk rapsolja (gärna kallpressad)
1 kruka dill
3 msk riven pepparrot
1 dl syltlök
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och ersätt smör med mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till en laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2990 KJ / 714 kCal
Fett56.4 g
Salt4.17 g
Kolhydrater23.6 g
Protein24.4 g
Kommentarer
Hej Ivan! Nu har vi näringsberäknat även detta receptet. Hoppas det smakar! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-01Önskar utförligare näringsvärden av kolhydrater och protuiener
Ivan
2016-11-21Falukorven är mest bara falukorv, grönsaksfräset kan man också göra lite som man vill, men blomkålspurén är otroligt god och krämig.
Martin
2010-01-30