Eton mess

Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
2
Eton mess

I en Eton mess varvas grädde, jordgubbar och maränger, den brittiska varianten av Sveriges marängsviss kan man säga. Här får en klassisk Eton mess även syrlig smak av lime. En somrig, snabb och festlig dessert som passar fint att servera i portionsglas!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Eton mess

Ingredienser

8 portioner
4 dl  vispgrädde
2 dl  fet yoghurt (10%)
1 dl  florsocker
2 tsk  finrivet limeskal (+ extra att dekorera med)
1 l  färska jordgubbar
15 - 20   maränger

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och yoghurten mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Lime-rivet är ett måste, det lyfter och ger en syrlighet som gifter sig bra med yoghurten och de söta marängerna. Mycket gott!

Tina

2023-04-06

Mumsigt! Syrligheten i yoghurten väger upp sötman från marängerna så att det blir en bra balans.

Nina

2022-07-20

Näringsvärde per portion

Energi1268 KJ / 303 kCal
Fett22 g
Salt0.07 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Jordgubbsswiss i strut
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktsallad med maränggrädde och daimkulor
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbspaket med limekvarg
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxröra med jordgubbar & lemon curd
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbsmaräng
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbsviss med basilika
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga