Dubbelmarinerad fläskfilé med lime

Betyg 3.8 av 5.69 personer har röstat
Receptet har 27 kommentarer
Dubbelmarinerad fläskfilé med lime

Marinera, tillaga och lägg sedan fläskfilén i ytterligare en marinad med vitlök, lime, rom och mörkt muscovadosocker. Karibiska smaker som gör sig utmärkt på festbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Dubbelmarinerad fläskfilé med lime

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 kg fläskfilé
rapsolja
salt
peppar
limeklyftor
färska örter

Marinad 1

4/5 dl vit balsamvinäger
3 msk mörkt muscovadosocker
1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk chilipeppar ancho style
4/5 dl tomatpuré
1/2 dl vatten

Marinad 2

3 vitlöksklyftor
4 msk mörkt muscovadosocker
1 dl rom (kan uteslutas)
2 msk vit balsamvinäger
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime)
1 1/2 tsk salt
2 1/2 dl rapsolja

Gör så här

00:40:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

27 st
  • Mycket populär bufferätt i min familj.

    Ulla stina

  • Ska fläskfilén serveras kall?

    Gun

    Hej Gun! Ja, eller rumsvarm eftersom du ska ta ut fläskfilén 4 timmar innan serveringen. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej tänkte vara ute i god tid och göra fläskfilén i förväg. Men tycker det är lite otydligt hur man ska göra? Fryser man ner köttet med marinaden eller utan marinaden. Eller ska man marinera färdigt först i ett dygn innan man fryser ner?? Mvh Anna.

    Anna

    Hej Anna! Köttet ska inte frysas. Däremot ska det marineras i kylen två gånger. Först i steg 2 när köttet är rått i en sorts marinad och sen en andra gång när du har ugnsstekt köttet så ska det skivas och läggas i ytterligare en marinad i steg 7. Så detta recept kräver att man börjar 2 dagar innan köttet ska serveras. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Hej, behöver 3-dubbla receptet. Går det bra eller ska man minska på limesaften, spanska pepparns eller ngt annat?

    Marita

    Hej Marita! För att vara på säkra sidan rekommenderar vi att göra tre satser, eftersom vi inte har provlagat detta i så stor mängd. Lycka till och hoppas rätten blir uppskattad. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Passar det med potatisgratäng till? Och vilka grönsaker och sås rekommenderas till?

    Tiina

    Hej Tiina! Ja, potatisgratäng är jättegott till (sök på recept ID 721833), en fräsch och enkel grönsallad (recept ID 720391) eller medelhavsgrönsaker i ugn (recept ID 726368). Jag skulle tipsa om rödvinssås till (recept ID 719766). Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej! Det står Färska Örter, vilka och när tillsätts dem? Hur mycket framträder romen? Det kommer även några yngre tonåringar på festen...

    Erik

    Hej Erik! Färska örterna är till dekorering, dvs när du har lagt upp köttet på ett serveringsfat så dekorerar du med örterna. Vi rekommenderar mynta och koriander men även rosmarin är både gott och fint till. Romen ger lite smak, svårt att avgöra om det är för mycket för tonåringarnas smak. Om du är osäker så uteslut romen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Hej! Jag undrar om det stämmer att det ska vara 4-5 dl vinäger och 4-5 dl tomatpuré?/Annalena

    Annalena

    Hej Anna-Lena! Nej, det ska vara 4/5-delar dl vinäger och 4/5-delar dl tomatpuré. Dvs knappt 1 dl av varje. Det ser lite konstigt ut i vårt system, men tyvärr går inte det att ändra på i dagsläget. Lycka till med receptet! Hälsningar, Terese

    ICA-köket

  • Om man vill förbereda innan, fryser man då in köttet efter man skivat köttet och lagt det i marinad 2? Tacksam för svar!

    Christina

    Hej Christina, Se tipstexten i receptet: Fläskfilén kan tillagas fram till punkt 6 upp till 1 månad i förväg. Skär upp i skivor. Slå in i plastfolie och frys in i tättslutande plastpåsar. Tina helst i kylen, det tar ca 4 timmar. I rumstemperatur tar det ca 2 timmar. Lycka till! Hälsningar Elin

    ICA-köket

  • Dett låter jättegott! Vad föreslås för slags vin till?

    Anna

    Hej Anna! Eftersom denna rätt är smakrik, söt och kryddig samt på fläskkött så skulle vi föreslå ett fruktigt aromatiskt vitt med lite sötma i, t ex riesling, pinot gris som även har en pigg syra. Alternativt fruktigt öl t ex pale ale, ljust veteöl. Rött vin samma smakinriktning som maten dvs lite lättare, smakrikt, fruktigt, med liten strävhet t ex på Barbera, Zinfandel, Beaujolais. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Om man vill ha en sås till? Vad passar då? Tänkte göra den till nyår nu som ensamrätt med hasselbackspotatis. Förrätt och efterrätt också naturligtvis :-). Tänkte först en konjakssås men det kanske inte passar alls?

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi1803 KJ / 435 kCal
Fett30 g
Salt1.57 g
Kolhydrater2 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Sötsalta nötter med rosmarin
    Betyg 4.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokoslax med melonsalsa
    Betyg 4.1 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Choklad- och romplaska
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pina colada-pinnar
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Drink med strandkänsla
    Betyg 2.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Alkoholfri paloma med passionsfrukt
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad