Currygryta med yoghurt, kokos och banan
En snabb currygryta, med yoghurt, kokos och banan, som är otroligt smakrik. Låt kött, lök, vitlök, curry och sambal oelek sjuda ihop med fond och yoghurt. Servera sedan köttgrytan och ris med tillbehör så som rostad kokos, mandarin och banan.
Ingredienser
4 portioner
3 dl ris (gärna basmati)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
ca 350 g strimlat griskött
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1/2 tsk sambal oelek
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller konc grönsaksfond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
3 dl matyoghurt (10 %)
ev 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Till servering
1 strimlad orange paprika
1 dl riven, rostad kokos
1 burk avrunna mandarinklyftor
2 skivade bananer
1/2 tärnad gurka
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjökfritt alternativ till matyoghurt och matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer