Crostini med brie och tomatpesto
Ett utsökt tilltugg med italienska förtecken! Färdiga crostini toppas med en härligt örtig tomatröra med pikant sälta från parmesanost. Kombinera med en bit brie för en fulländad smakupplevelse. Förenkla med färdig tomatpesto på burk om så önskas.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015
Ingredienser
Ger 25 stycken
1 vitlöksklyfta
8 soltorkade tomater
1/2 dl hackad basilika
1/2 dl hackad persilja
1 1/2 dl riven parmesan
1 msk tomatpuré
300 g brieost
25 crostini
ev basilikablad till garnering
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri crostini.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållsförteckningen på crostinin, välj laktosfri dessertost.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållsförteckningen på crostinin, ersätt dessertosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Välj lämpligt bröd. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringvärdet är beräknat per snitt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi319 KJ / 76 kCal
Fett5 g
Salt0.42 g
Kolhydrater3 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegott. Enkelt, perfekt går bra att förbereda dagen innan.
Ingela eva
2023-08-24Supergoda!!
Malin
2021-02-04Älskar den, men brukar tillsätta lite av oljan i från de soltorkade tomater a för att det ska binda lite bättre.
Stephanie
2020-12-29