Citronströmming med senapskräm och picklade betor

Betyg 3.3 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Citronströmming med senapskräm och picklade betor

Genom att lägga in strömming i rikligt med citron och olivolja blir resultatet lite som spanska boquerones. Men med senapskräm, picklade betor och rostat rågbröd har du en fullt komplett rätt att bjuda på till förrätt, som lättare lunch eller på julbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Citronströmming med senapskräm och picklade betor

Ingredienser

6 portioner

Strömming

3 dl vitvinsvinäger
1 1/2 msk salt
800 strömmingsfiléer
1 msk finrivet citronskal
4 msk färskpressad citronjuice
2 skivade vitlöksklyftor
2 dl olivolja

Picklade betor

200 g morötter
300 g polka- eller gulbetor
3/4 dl ättiksprit (12 %)
1 1/2 dl strösocker
2 1/4 dl vatten
1 krm salt

Senapskräm

2 äggulor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk grov skånsk senap
2 1/2 dl rapsolja
1/2 dl finhackad dill
2 krm salt

Rågkrisp

ca 80 g mjukt rågbröd
2 msk smör

Garnering

smörgåskrasse
dill

Gör så här

2 dagar i förväg
08:00:00
En dag i för väg
08:00:00
02:00:00
Vid servering
Näringsberäkningen är gjord utan inläggning och marinad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi997 KJ / 238 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein27 g

Testa liknande recept

  • Strömmingslåda
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Teriyakiströmming
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessill med gulbeta och rågcrunch
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kräftströmming
    Betyg 4.8 av 5.72 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad