Recept: Citronlinguine med pilgrimsmusslor
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Citronlinguine med pilgrimsmusslor

24 röster

En underbart god skaldjursrätt finner du i denna citronlinguine med pilgrimsmusslor. Blanda ihop din nykokta pasta med en gräddig citrussås med vin, lök och sparris som får lite hetta av chili. Servera pastaröran toppad med mumsiga, stekta musslor.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006.

Ingredienser

  • 2 port linguini (à ca 70 g)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 msk smör
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 1/2 citron
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Pilgrimsmusslor

  • ca 10 pilgrimsmusslor (10 st motsvarar ca 300 g)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och skiva chilin. Ansa sparrisen och skiva den i mindre bitar.
  3. Hetta upp en panna och fräs lök och chili några minuter i smöret. Lägg i sparris och stek med i någon minut.
  4. Riv citronskalet och spara till senare. Pressa citronjuicen och häll i pannan. Tillsätt vinet och grädden och sjud några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Musslor: Stek pilgrimsmusslorna i smöret i en annan stekpanna, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda pastan med såsen, citronskal och persilja. Lägg upp på tallrikar och toppa med musslorna.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta som passar.
Gör mjölkfri: använd mjölkfri gräddersättning och mjölkfritt margarin. Kontrollera innehållet i pastan.

Tips

Stek pilgrimsmusslorna hastigt på hög värme, då blir de som allra godast.