Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos

Efter en bastant middag kan det vara gott med en lättare och frisk efterrätt. Du smälter chokladen i värmd grädde och rostar kokosen i en torr stekpanna. Doppa sedan den exotiska frukten i den gudomliga chokladfonduen, vänd den i kokos och avnjut!

Chokladfondue med exotisk frukt och rostad kokos

Ingredienser

4 portioner
200 g  mörk choklad (70 %)
1/2 dl  mellangrädde
1 dl  kokos eller pistagenötter. osaltade cashewnötter
valfri frukt (t ex banan, melon och päron)

För alla

Glutenfri.
Laktosfri: använd vid behov mjölkfri choklad. Använd laktosfri mellangrädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfri choklad och byt ut grädden mot havre- eller soja gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Jag tycker att det blir lite för bittert med mörk choklad (som jag annars föredrar!) utan kan varmt rekommendera att göra fondue på Toblerone istället!

Katrina

2010-05-07

Testa liknande recept

Färsk frukt med kokosmousse
Betyg 2.8 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladglass-cupcake toppad med frukt
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lyxig fruktsallad med vit chokladsås
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbar i vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Exotisk Glasscoupe med choklad och kokos
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Müsli
Betyg 2.6 av 5.
321 personer har röstat
Över 60 min att tillaga