Chokladcupcakes med hallontopping

Såväl inkråm på dessa cupcakes med chokladsmak som den tjusiga toppingen får smak av hallon. Sött, syrligt och riktigt mumsigt sommarfika!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
12 st
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon (färska eller frysta och tinade)
Hallontopping
50 g hallon (färska eller frysta och tinade)
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
färska hallon till garnering
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per cupcake.
Energi1839 KJ / 440 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater36 g
Protein7 g
Kommentarer
14 stKan de stå i kylen över natten eller är det bra att göra toppingen samma dag de ska ätas?
Lovisa
Hej Lovisa! Det är bäst att göra toppingen samma dag, Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur mycket är "gröp ur lite av inkråmet"? 1 tsk? 1 msk?
Petra
Har bakat dessa handfull ggr och det blir stående ovationer varje gång. Inga problem med grädden men det är skillnad på färsk och ej. Den färska går lättare att få tjock. Stort tack för detta recept!
Devran
Kan man frysa toppingen?
Anna
Allt nyinköpt och enligt receptet.
Evelina
Hej Evelina! Vi kan tyvärr inte göra annat än beklaga att det inte blev bra. Det är så svårt att säga vad som har gått fel när du gjorde frostingen.😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag hällde verkligen i lite i taget och vispade väldigt länge med elvisp. Blev aldrig fluffigt och fast. Provade även med att ställa kallt och vispa upp igen, men den gick inte att rädda.
Evelina
Hej Evelina! Hmm... det är tyvärr svårt att veta varför det inte blev bra. Och du hade 50 g hallon i som det står i receptet och grädden var inte gammal? Hälsningar Elina
ICA-köket
Kanske bör förtydliga receptet med att man måste vispa grädden innan den ska blandas i, annars fungerar det inte...
Evelina
Hej Evelina! Blev det ingen bra för dig när du gjorde frostingen? Det är viktigt att man häller i grädden lite i taget och sen vispar tillräckligt länge för att frostingen ska bli fast. Hälsningar Elina
ICA-köket
Gjorde själva muffinsen idag, ska ätas på onsdag, kan man fylla dem med hallonröra imorgon och toppingen på onsdag?
Linnéa
Hej Linnéa! Ursäkta för sent svar! Det kan gå att fylla muffinsen en dag före men det beror på hur blöt fyllningen blir, om man använder färska bär eller frysta. Vår kock rekommenderar att fylla dem några timmar innan samma dag för att inte riskera att muffinsen blir för blöta i konsistens. Hör gärna av dig hur du gjorde och hur resultatet blev! Hälsningar Elin
ICA-köket
Vad är det för typ av choklad? Block?
Frida
Hej! Blockchoklad funkar det bra med. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Maria! Nu har jag korrigerat i receptet så att det är tydligare. Lycka till. Hälsningar Ulrika.
Ica-köket