Chocolate cupcakes med chokladägg
Baka med choklad på tre sätt och uppfyll en dröm för chokladälskaren. Påskgarnera dessa cupcakes med chokladägg i mitten och spritsa chokladfrosting runt, så det blir som små fågelbon. För ”light-versionen” – halvera mängden chokladfrosting!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
12 st
Cupcakes
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar 120 g)
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk (3 %)
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten
Chokladfrosting
200 g mörk choklad (70 %)
300 g rumsvarmt osaltat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Till garnering
ca 25 godisägg (gärna chokladgodisägg)
strössel
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, choklad, matfett och lämpliga godisägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad, matfett och godisägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, choklad, matfett och lämpliga godisägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad, matfett och godisägg.
Gör så här
Näringsberäkningen är per styck utan garnering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2107 KJ / 504 kCal
Fett34 g
Salt0.6 g
Kolhydrater45 g
Protein4 g
Kommentarer
Går det att frysa in dessa (utan frostingen såklart) och sen tina och att de fortfarande blir lika bra?
Louise
2023-01-20Hej Louise! Det går bra att frysa dessa, men det är inget vi provbakat och vet därför inte hur de bli när de är upptinade. Trevlig bakning 😊 Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-13Bra recept. Tips jag kan ge är att inte mixa för mycket när man lägger till bakpulver. För mycket blandade och smeten kan bli för tung. Den blev väldigt kletig och god på 30 min i ugnen.
Emelie
2022-05-28Det här är det allra bästa receptet på muffins! De blir så fluffiga och man kan enkelt byta ut mjölken mot mjölkfria alternativ.
Rebecca
2022-03-05