Recept: Red velvet cupcakes
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Red velvet cupcakes

108 röster

Sammetslena cupcakes med frosting och rött strössel. Vackra och utsökta passar de till den lite lyxigare fikan eller som efterrätt till en lättare måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011.

Ingredienser

12 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 4/5 dl socker
  • 1 4/5 dl solrosolja
  • 1 ägg
  • 1 msk röd hushållsfärg
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/3 dl filmjölk
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 4/5 tsk bikarbonat
  • strössel att garnera med

Frosting

  • 100 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
  • 5 dl florsocker
  • 25 g smör (rumsvarmt)
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
  3. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
  4. Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.
  5. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
  6. Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
  7. Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.
  8. Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.