Chilidressade skaldjur med aubergine

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Chilidressade skaldjur med aubergine

Galen i skaldjur och thailändsk mat? Prova denna lyxiga förrätt med kungsräkor och pilgrimsmusslor marinerade i vitlök, chili, lime och apelsin. Den stekta auberginen blir pricken över i. Oj, så gott och snyggt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Chilidressade skaldjur med aubergine

Ingredienser

4 portioner
300 g  frysta, råa räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
1   paket frysta pilgrimsmusslor (à 200 g)
2   schalottenlökar
1/2   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1/2   liten gurka
1/2   kruka koriander
1   aubergine (à ca 300 g)
3 msk  olja
1 tsk  salt

Dressing

1   liten vitlöksklyfta
1/2   röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk  färskpressad limejuice
2 msk  färskpressad apelsinjuice
2 msk  fisksås
1 msk  socker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god förrätt. Jag använde vanliga räkor villket blir helt ok även det.

Erik

2016-07-16

Näringsvärde per portion

Energi936 KJ / 224 kCal
Fett11 g
Salt4.94 g
Kolhydrater10 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade pilgrimsmusslor
Betyg 2.6 av 5.
79 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ceviche på pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Förföriskt goda pilgrimsmusslor
Betyg 4.6 av 5.
268 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga