Ceviche med färsk tonfisk och lax

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
1
Ceviche med färsk tonfisk och lax

Ceviche med färsk tonfisk och lax är en utsökt förrätt med smaker av koriander, chili och avokado, som kompletterar fisken fint. Citrusmarinaden ger fisken fantastiska smaker!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Ceviche med färsk tonfisk och lax

Ingredienser

10 portioner

Citrusmarinad

1   chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
2   limefrukter (juicen)
2   citroner (juicen)
1   tomat

Ceviche

ca 200 g  fryst, tinad tonfisk (ej rödlistad)
ca 200 g  fryst, tinat laxfilé (skinn- och benfri)
3   salladslökar
1   mogen fast avokado
1   tomat
1   paket fryst, tinad mango (à 250 g)
1/2   kruka myntablad
1/2   kruka korianderblad
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Fråga efter MSC-certifierad tonfisk av arten Albacore.
Läs mer i WWF:s fiskguide

Tips

Receptet passar som 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!

Raija

2022-06-29

Testa liknande recept

Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokos- och myntacocktail
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Thaibuljong med skaldjur
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Peruansk ceviche
Betyg 2.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 30 min att tillaga