Cevapcici (Ćevapčići)
.jpg)
Cevapcici är en traditionell köttfärsrätt från länderna på Balkan. Detta försvenskade recept ska helst lagas på lammfärs. Forma järpar av färsen, grilla över kolglöd och servera den goda cevapcicin med klyftpotatis, rå lök och en smakrik tomatsås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
.jpg)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett45 g
Salt2.4 g
Kolhydrater29 g
Protein27 g
Kommentarer
17 stDet här borde kallas för köttfärsbåtar inte cevapcici. Formen, ingredienserna och allt med tillbehören är helt fel. Gör om gör rätt. Fy fan
Ugljesa
Jag skulle vilja ifrågasätta näringsvärdena som är i denna rätt. 45 gram fett? Från vad? Samt vart kommer kolhydraterna ifrån? Rätten gäller väl cevapcici eller är näringsvärdet beräknad på att man serverar det med pommes och bearnaisesås? Förvirrande och konstigt beräknat. Känns som att Ica borde se över detta. Receptet på köttdelen borde vara det som beskrivs i näringsvärdet, och sedan ge förslag på olika tillbehör. Blir annars svårt för den som kanske vill äta med ris och tzatziki att veta rätt näringsvärde..
Robin
Blir förvånad när jag läser att fläskfärs har hälften så stor klimatpåverkan som lammfärs! Hur har man kommit fram till det?
Christina
Obs: Den korrekta stavningen för denna maträtt är ćevapčići
Mark moonchild
Supergott framför allt och jättenkelt. Gör med formbar vegetarisk färs.
Christina
Supergott! Serverade med ugnsrostade medelhavsgrönsaker, ajvar relish, gräddfil, hackad rå lök och pitabröd och det blev succé här hemma.
Ingela
Kycklingfärs och en finhackad chilifrukt i. Blir kalas!
Erik
Kan inte ens bli för svenskade vi får hålla oss till köttbullar 😊
Denis
Använd lite mindre salt och vitlök.... Annars jättegoda.
Raine
Niclas. Det står ju faktiskt att det är ett försvenskat recept.
Anna-karin