Bratwurst med kål och rotfrukter

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
0
Bratwurst med kål och rotfrukter

Potatis med kål- och rotfruktsfräs tillsammans med stekt bratwurst är en lättlagad och mättande vardagsrätt för familjen.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2012

Bratwurst med kål och rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
200 g  morötter
1   grönsaksbuljongtärning (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
400 g  vitkål
1   gul lök
1 msk  olja
600 g  bratwurst
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Till servering

senap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och bratwursten. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3143 KJ / 748 kCal
Fett37.4 g
Kolhydrater70 g
Protein25.1 g

Testa liknande recept

Bratwurst med ”surkål” och potatiskross
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bratwurst med syrad vitkål
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad bratwurst med bönsallad tabbouleh
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thüringer rostbratwurst med potatissallad
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga