Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen
Detta långkok på rimmad oxbringa tar en stund att göra men är så väl värt det! Låt det möra köttet kallna och gör din mumsiga surkål och de syrliga, stekta äpplena. Bräck oxbringan och servera direkt med surkål, äpplen, potatis och len senap.
Ingredienser
6 portioner
ca 1 1/2 kg rimmad oxbringa
2 lökar
4 msk smör eller margarin
2 tsk grovmalen kummin
1 burk surkål (à ca 500 g)
1 lagerblad
2 dl vitt matlagningsvin
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
3 röda äpplen
1 tsk socker
1 msk olja
Till servering
potatis
dijonsenap
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4117 KJ / 984 kCal
Fett0 g
Kommentarer