Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen

Detta långkok på rimmad oxbringa tar en stund att göra men är så väl värt det! Låt det möra köttet kallna och gör din mumsiga surkål och de syrliga, stekta äpplena. Bräck oxbringan och servera direkt med surkål, äpplen, potatis och len senap.

Bräckt rimmad oxbringa med surkål och stekta äpplen

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg  rimmad oxbringa
2   lökar
4 msk  smör eller margarin
2 tsk  grovmalen kummin
1   burk surkål (à ca 500 g)
1   lagerblad
2 dl  vitt matlagningsvin
2 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
3   röda äpplen
1 tsk  socker
1 msk  olja

Till servering

potatis
dijonsenap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi4117 KJ / 984 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Reuben sandwich
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hembakade knäckebrödsticks
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågbullar med kavringsmak
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitkålssallad med bönor och morötter
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvgryta med kummin
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga