Bovetelimpa med aprikoser & frön

Betyg 4 av 5.
39 personer har röstat
10
Bovetelimpa med aprikoser & frön

Ett fantastiskt recept på bovetelimpa med aprikoser och frön som passar utmärkt att servera med tapenade. Du gör brödet av bland annat linfrö, solrosfrö, pumpakärnor, bikarbonat, äpple och yoghurt. Nyttigt och underbart!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Bovetelimpa med aprikoser & frön

Ingredienser

1 bröd
4 dl  dinkelmjöl eller vetemjöl
1 dl  bovetemjöl
2 dl  havregryn
1/2 dl  hela linfrön
1 dl  solrosfrön (naturella)
1 dl  pumpakärnor (naturella)
2 tsk  bikarbonat
2 tsk  salt (ev havssalt)
1   äpple
1 dl  torkade aprikoser
1/2 dl  honung
4 1/2 dl  naturell yoghurt (gärna ekologisk)

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Har bakat brödet många gånger. Blir alltid omtyckt och recept önskas. Har efter hand bytt ut aprikoserna till torkade tranbär + adderat lite hasselnötter och valnötter. Väldigt gott

Annika

2020-05-07

Fantastiskt bör, Gott och saftigt. Blev succée på bruchen.

Hans

2020-02-28

Jag tyckte att brödet var för salt, nästa gång blir det bara 1 tsk, annars väldigt lättbakat.

Eva

2016-07-26

Testa liknande recept

Dinkelbröd med lingon och fänkål
Betyg 3.4 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad focaccia
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkel- och morotsfrallor
Betyg 3.5 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Studentskans havrebröd
Betyg 3.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkelbröd med frukt och nötter
Betyg 4.7 av 5.
232 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfritt bröd med rotselleri
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga