Blixtkaka med bär

Betyg 3 av 5.
99 personer har röstat
10
Blixtkaka med bär

Överraska dina gäster med denna otroligt goda blixtkaka i långpanna som du enkelt kan variera smaken på med olika bär, frukter eller kanske nötter. Avnjut din ljumma kaka med till exempel fluffig grädde eller vispad crème fraiche med lime och socker.

Blixtkaka med bär

Ingredienser

1 långpanna
200 g  smör eller margarin
3 dl  strösocker
2 tsk  vaniljsocker
5   ägg
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 dl  vatten

Smaksättning

500 g  jordgubbar eller rabarber i småbitar

Gör så här

Tips

Sötsyrliga smakalternativ
Ca 500 g plommon, nektarin eller äpplen i bitar, hallon, blåbär eller vinbär. Strö på pärlsocker, solrosfrön, pinjenötter och/eller mandel

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Håller med

Lisbeth

2023-06-29

Ännu godare när den har stått en- två dagar.

Emelie

2021-06-27

Fantastiskt bra och lättlagad kaka som går att variera i all oändlighet med olika bär, äpplen eller rabarber.

Helena

2018-09-10

Testa liknande recept

Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberkaka i långpanna
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pavlova med rabarber och jordgubbar
Betyg 3.7 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.5 av 5.
103 personer har röstat
Under 45 min att tillaga