Recept: Pavlova med rabarber och jordgubbar
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 minuter

Pavlova med rabarber och jordgubbar

60 röster

Ett underbart recept på Pavlova, som är en slags marängtårta perfekt att servera till efterrätt. Du gör marängbottnen av bland annat ägg, socker och vinäger. Garnera tårtan med rabarber, jordgubbar och grädde!

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 1/2 krm salt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Garnering

  • 300 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 500 g jordgubbar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 4 port) med matfett.
  3. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast. Vispa på låg hastighet i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Bred ut smeten i formen och gör en fördjupning i mitten av smeten.
  4. Sänk värmen till 125°C. Sätt in formen nedre delen av ugnen. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
  5. Garnering: skär rabarbern i bitar, lägg dem i en kastrull med sockret och låt smälta ihop på svag värme. Låt det kallna.
  6. Skär jordgubbarna i halvor. Vispa grädden med vaniljsockret.
  7. Lägg marängen på ett fat. Bred på grädden. Garnera med rabarbern och jordgubbarna.