Black bean chiabrownie

Betyg 3.7 av 5.362 personer har röstat
Receptet har 43 kommentarer
Black bean chiabrownie

Fylliga och chokladiga brownies, helt utan mjöl och vitt socker! Svarta bönor är den hemliga ingrediensen som gör dessa brownies otroligt saftiga och mer hälsosamma än den klassiska varianten. Trendiga chiafrön ger ett oväntat krisp, och gör extra nytta.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Black bean chiabrownie

Ingredienser

24 små bitar
1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)
3 ägg
2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
2 msk chiafrön
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker
150 g mörk choklad (60 %)

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

43 st
  • Blev en succé på födelsedagsfest!

    Miriam

  • Mycket goda! Jag brukar ibland byta ut ett eller alla ägg mot chiaägg. 1ägg = 1msk chiafrön + 3msk vatten

    Sara

  • Varför skriver ni inte hur mycket bönor det ska vara i avrunnen vikt i era recept? Om man blötlägger och kokar själv vet man ju inte hur mycket det motsvarar när det står en burk... Finns ju dessutom olika storlekar på burkar...

    Johanna

    Hej Johanna! Bra tanke, det tar vi till oss! I detta fall motsvarar bönorna 235 gram färdigkokta. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hade bara 4 rutor choklad hemma men den blev supergod 😍😍

    Johanna

  • Mkt god brownie med fyllig smak. 15 minuter i ugn hade räckt , blev 20 och på håret att den blev för torr. Det räddas nog upp med glass får vi hoppas på.

    Nathalie

  • Fantastiskt god. Hackade chokladen istället för att smälta den. Använde cannellinibönor istället för svarta bönor, då det var det som fanns hemma. Blev jätte krämig och kladdig! 150 grader, 40 min.

    Natalie

  • Lite torra och trista men perfekt som tilltugg till den isade mangosoppan, den kombinationen är lätt fem stjärnor

    Nina

  • Så goda! Det bästa är dock att de är så lätta att göra 👌

    Eva

  • Kan man frysa dessa?

    Pernilla

  • Hej! Kan man ha vit choklad i? Eller den "vanliga" chokladen med inte så hög kakao halt i och med att det är såpass stor dos kakao pulver i 😬

    Prisca

    Hej Prisca! Det är inget vi har provat men vi tror att det funkar bra. Om du väljer vit choklad eller mjölkchoklad så blir ju färgen inte riktigt samma som på bilden. Om du testar baka med annan choklad så kommentera gärna igen och berätta hur brownien blev.😊 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi409 KJ / 98 kCal
Fett4 g
Salt0.17 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Black bean chocolate chili cookies
    Betyg 3.4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Energibars med bönor
    Betyg 3.8 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mango- och chiabars
    Betyg 3.2 av 5.179 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Glutenfria vallmofrallor
    Betyg 2.9 av 5.117 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fröbröd med bönor och kummin
    Betyg 5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citron och vallmokakor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad