Black bean chiabrownie

Fylliga och chokladiga brownies, helt utan mjöl och vitt socker! Svarta bönor är den hemliga ingrediensen som gör dessa brownies otroligt saftiga och mer hälsosamma än den klassiska varianten. Trendiga chiafrön ger ett oväntat krisp, och gör extra nytta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi409 KJ / 98 kCal
Fett4 g
Salt0.17 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
43 stBlev en succé på födelsedagsfest!
Miriam
Mycket goda! Jag brukar ibland byta ut ett eller alla ägg mot chiaägg. 1ägg = 1msk chiafrön + 3msk vatten
Sara
Varför skriver ni inte hur mycket bönor det ska vara i avrunnen vikt i era recept? Om man blötlägger och kokar själv vet man ju inte hur mycket det motsvarar när det står en burk... Finns ju dessutom olika storlekar på burkar...
Johanna
Hej Johanna! Bra tanke, det tar vi till oss! I detta fall motsvarar bönorna 235 gram färdigkokta. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hade bara 4 rutor choklad hemma men den blev supergod 😍😍
Johanna
Mkt god brownie med fyllig smak. 15 minuter i ugn hade räckt , blev 20 och på håret att den blev för torr. Det räddas nog upp med glass får vi hoppas på.
Nathalie
Fantastiskt god. Hackade chokladen istället för att smälta den. Använde cannellinibönor istället för svarta bönor, då det var det som fanns hemma. Blev jätte krämig och kladdig! 150 grader, 40 min.
Natalie
Lite torra och trista men perfekt som tilltugg till den isade mangosoppan, den kombinationen är lätt fem stjärnor
Nina
Så goda! Det bästa är dock att de är så lätta att göra 👌
Eva
Kan man frysa dessa?
Pernilla
Hej! Kan man ha vit choklad i? Eller den "vanliga" chokladen med inte så hög kakao halt i och med att det är såpass stor dos kakao pulver i 😬
Prisca
Hej Prisca! Det är inget vi har provat men vi tror att det funkar bra. Om du väljer vit choklad eller mjölkchoklad så blir ju färgen inte riktigt samma som på bilden. Om du testar baka med annan choklad så kommentera gärna igen och berätta hur brownien blev.😊 Hälsningar Elina
ICA-köket