Black bean chiabrownie
Fylliga och chokladiga brownies, helt utan mjöl och vitt socker! Svarta bönor är den hemliga ingrediensen som gör dessa brownies otroligt saftiga och mer hälsosamma än den klassiska varianten. Trendiga chiafrön ger ett oväntat krisp, och gör extra nytta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
Ger 24 små bitar
1 burk kokta svarta bönor (à ca 400 g)
3 ägg
2 1/2 msk kokosolja eller olivolja
2 msk chiafrön
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokossocker eller rårörsocker
150 g mörk choklad (60 %)
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.
Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi409 KJ / 98 kCal
Fett4 g
Salt0.17 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
Varför skriver ni inte hur mycket bönor det ska vara i avrunnen vikt i era recept? Om man blötlägger och kokar själv vet man ju inte hur mycket det motsvarar när det står en burk... Finns ju dessutom olika storlekar på burkar...
Johanna
2024-02-09Hej Johanna! Bra tanke, det tar vi till oss! I detta fall motsvarar bönorna 235 gram färdigkokta. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-12Hade bara 4 rutor choklad hemma men den blev supergod 😍😍
Johanna
2024-01-17Mkt god brownie med fyllig smak. 15 minuter i ugn hade räckt , blev 20 och på håret att den blev för torr. Det räddas nog upp med glass får vi hoppas på.
Nathalie
2023-06-04