Blåbärskaka i långpanna
Att baka i långpanna är både smidigt och smart, och när man kan använda bär från frysen som i detta recept är det extra smart. Testa denna goda och saftiga blåbärskaka i långpanna redan idag!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2024
Ingredienser
ca 20 bitar
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
250 g frysta blåbär
1 msk majsstärkelse
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi858 KJ / 205 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Följde till punkt och pricka, är van vid att baka, har bra ugn och långpanna. Blev tillagad i kanterna men geggig i mitten, oklart om jag gjort något fel eller om denna kaka kanske passar bättre i annan form (t ex muffins).
Kajsa
2024-04-245 utav 5 jättegod
Ellinor
2024-04-02Ska grädden vispas innan den blandas i?
Anna
2024-02-22Hej Anna! Grädden ska inte vispas innan den blandas i. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-23