Recept: Bittes äppelpaj
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Bittes äppelpaj

Betyg
314 röster

Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008.

Ingredienser

  • 6 äpplen (à 130 g)
  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
  3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
  4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.

För alla

Äggfri. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt smör och mjölk med laktosfritt alternativ, välj laktosfri glass eller vaniljvisp låglaktos.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin, mjölk mot tex Solhavre och välj mjölkfri glass.