Basilikacrème till klick och bröd

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
2
Basilikacrème till klick och bröd

En crème med karaktär som passar både som tillbehör till fisk, köttgrytor och på bröd. Basilikacrèmen kan vara en härlig variation att prova när du vill göra något annat än det klassiska vitlöksbrödet.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Basilikacrème till klick och bröd

Ingredienser

4 portioner
2   ciabattabröd
2   äggulor
2 tsk  vitvinsvinäger
4 tsk  dijonsenap
2   krukor basilika
2 dl  olivolja
50 g  finriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från laktos, men kontrollera brödet. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott! Gjorde succé med gästerna.

Magnus

2022-10-15

Bytte ut basilikan mot bladpersilja, vansinnigt gott!

Birgitta

2014-08-14

Testa liknande recept

Caesarsallad med örtgrillad kyckling
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Helbakad sejrygg med vamt potatis- och caesarsallad
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk dressing
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vitlöks- och parmesanmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
102 personer har röstat
Under 15 min att tillaga