Basilikacrème till klick och bröd
En crème med karaktär som passar både som tillbehör till fisk, köttgrytor och på bröd. Basilikacrèmen kan vara en härlig variation att prova när du vill göra något annat än det klassiska vitlöksbrödet.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 ciabattabröd
2 äggulor
2 tsk vitvinsvinäger
4 tsk dijonsenap
2 krukor basilika
2 dl olivolja
50 g finriven parmesan
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Fri från laktos, men kontrollera brödet. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri ciabatta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och kontrollera brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott! Gjorde succé med gästerna.
Magnus
2022-10-15Bytte ut basilikan mot bladpersilja, vansinnigt gott!
Birgitta
2014-08-14