Recept: Majonnäs
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 min

Majonnäs

19 röster

Imponera på dina vänner och gör din egen majonnäs, den ultimata lena dressingen som passar till det mesta. Majonnäsen baserar du på bland annat ägg, olja och fransk senap vilket ger en förstklassigt krämig röra med karaktär.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004.

Ingredienser

1 sats

  • 2 äggulor
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 krm socker
  • 2 dl olja

Så här gör du

  1. Lägg äggula, senap, vinäger, salt, peppar och socker i en skål.
  2. Blanda ihop allt med en mixerstav eller elvisp. Tillsätt oljan droppvis. Låt gärna stå en stund före serveringen.
Tips

Tips 1! Om du har en stavmixer och inte vill ha äggvitor över kan du göra så här: Ta 1 ägg i stället för 2 äggulor. Lägg alla ingredienser inklusive oljan i en hög och smal behållare/kanna. Sätt ner stavmixern, tryck igång den och för den långsamt rakt upp. Färdigt på ett par sekunder!

Tips 2! Om majonnäsen skär sig, gör så här: Lägg 1-2 msk senap eller 1 äggula i en ren skål. Droppa långsamt i den skurna majonnäsen och vispa tills den går ihop.