Balsamicosås
Balsamicosås är en fyllig sås med balsamvinäger, kalvfond, rött vin samt sötma från socker. Kryddad med schalottenlök och vitlök, redd med maizena och avrundad med smör. Balsamicosåsen är ett gott alternativ till rödvinssås, till allt från nötkött och fläskfilé till lax.
Ingredienser
2 dl
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
3 msk strösocker
5 msk balsamvinäger
3 dl rött vin
1/2 dl kalvfond
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mkt god, härliga smaker, toppen när man har ont om tid!
Tomas
2024-04-02Godaste såsen
Anna
2024-01-01Perfekt balanserad sås som passade utmärkt till oxfilén!
Mirja
2023-11-05