Baconstuvad grönkål med köttbullar
Baconstuvad grönkål med köttbullar är en högklassig måltid tillsammans med kokt potatis. Gör köttbullarna på blandfärs, lök, ströbröd, ägg och mjölk och servera med gräddstuvad grönkål med bacon.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
500 g blandfärs
1 tsk salt
1 ägg
1 krm peppar
Baconstuvad grönkål
500 g djupfryst hackad grönkål
1 dl grädde
salt och peppar
140 g bacontärningar
Till servering
kokt potatis
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller pofiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ströbröd. Byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojadryck. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddersättning.
Gör äggfri: hoppa över ägg i färsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 664 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Bra recept! Byter ut blandfärsen mot nötfärs och grönkålen mot gräddsås!
Bo
2016-11-22Mycket bra nytänk och val av nyttiga ämnen.Grönkål, byter ut blandfärs till bönfärs bollar.
Marianne
2016-11-21