Recept: Avokadopizza med chili
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Avokadopizza med chili

4 röster

Avokadotoasten får passa sig – här kommer en seriös utmanare! Bottnen på den här supersnabba avokadopizzan består av tortillabröd. Grädda bröden med färskost och mozzarella. Toppa sedan med avokado, chiliflakes, olivolja, flingsalt och pepprig rucola.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017.

Ingredienser

  • 50 g färskost (av cream cheese-typ)
  • 2 medelstora tortillabröd
  • 125 g mozzarella
  • 2 mogna avokador
  • 2 dl ruccola
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • ca 1 msk crema di balsamico
  • ca 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bred färskosten på tortillabröden. Bryt mozzarellan i bitar och strö över. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, tills osten får lite färg. 
  3. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Skiva avokadoköttet tunt och fördela över pizzorna. Strö över rucola, chiliflakes och flingsalt. Ringla över crema di balsamico och olja.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mozzarella. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning och ersätt mozzarella med tofu. Kontrollera innehållet i brödet.

Tips

Byt ut ruccola mot 1/2 ask smörgåskrasse (för 2 pizzor).