Zucchini- och auberginelasagne
Ett härligt vegetariskt recept på auberginelasagne med zucchini. Du gör lasagnen av bland annat aubergine, zucchini, vitlök, tomatsås, färskost och riven ost. Lasagnen är smakrik och mättande!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine (à 250 g)
1 zucchini (à 300 g)
olivolja
2 vitlöksklyftor
salt
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 burk färdig tomatsås (à 500 g)
200 g färskost
1/2 dl riven ost
matfett (till formen)
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av färskost och matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2477 KJ / 592 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater68 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott, nu gjorde jag egen tomatsås istället för burk, blev bra.
Marie-louise
2024-02-07Väldigt god men ska ta dubbelt så mycket vätska nästa gång eftersom jag gjorde på torkade plattor. Gjorde egen tomatsås och la till rivna morötter
Anna
2024-01-16Jättegott, men det behövs mer tomatsås det det sår i receptet. Jag brukar lägga till kokta röda linser i tomatsåsen för att få den matigare
Liliana
2023-04-01