Aprikos- och yoghurttårta
Aprikos- och yoghurttårta är ett spännande och snyggt alternativ till gräddtårtan. Mörk rom, vispgrädde och naturell yoghurt ingår. Aprikosbitarna tillför sötma och lite tuggmotstånd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
8 portioner
1 sockerkaksbotten (köpt eller hemgjord)
Yoghurtblandning
7 gelatinblad
5 dl naturell yoghurt
2 1/2 dl florsocker
3 msk mörk rom
1/2 dl färskpressad citronjuice (0,5 dl motsvarar ca 1 frukt)
2 1/2 dl vispgrädde
16 färska aprikoser
För alla
Gör glutenfri: använd sockerkaksbottnar utan gluten.
Gör äggfri: använd sockerkaksbottnar utan ägg.
Gör mjölkfri: använd sockerkaksbottnar utan mjölk. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell. Ersätt grädden med tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett4 g
Kommentarer