Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
0
Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Njut av en lättlagad vardagsrätt med pytt på silverlök, pumpa och äpple i kombination med varmrökt lax och en busenkel currymajonnäs. Mycket smak och färg för liten insats.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Äppel- och pumpapytt med rökt lax och currymajonnäs

Ingredienser

4 portioner
750 g  butternutsquash
1   silverlök
2   röda äpplen
2 msk  olivolja
2 krm  salt
2 krm  svartpeppar
600 g  varmrökt lax (eller annan rökt fisk, t ex makrill)

Currymajonnäs

2 dl  majonnäs
3 msk  bostongurka
2 tsk  curry
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3200 KJ / 765 kCal
Fett60 g
Salt2.55 g
Kolhydrater20 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kanapé med lax, äpple och curry
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt
Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad pumpa med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Squashsoppa med currysmak
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Curry- och äppelsås
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga